Muscle & Mobility

 

ESSENTIAL - Muscle & Mobility 

ESSENTIAL Muscle & Mobility är en sammansättning av energi, protein, örter och flera andra hälsofrämjande ingredienser. Ordet protein härstammar från det grekiska ordet proteios som betyder ”den främsta av sitt slag”. Protein används i kroppen för att bygga upp och/eller reparera all vävnad, det är således nödvändigt för alla funktioner i hästens kropp. Muscle & Mobility innehåller spårbart, ekologiskt och fullvärdigt protein från hampa, som tack vare mild torkning vid låg temperatur behåller alla essentiella aminosyror i en gynnsam kombination. Vi har även tillsatt omsorgsfullt utvalda växtbaserade vitaminer och mineraler. Tillsammans tillför ingredienserna viktiga komponenter som hästen behöver för att effektivt utveckla muskler samt hjälpa till med återhämtning efter muskel- och vävnadsskador på bästa möjliga sätt.

 

Innehåll:

ESSENTIAL för att: Energi är nyckeln till allt liv. ESSENTIAL är basen i vårt sortiment, som verkar prestationsfrämjande och höjer välbefinnande, hälsa och harmoni. Hästen blir mer arbetsvillig och uthållig samt återhämtar sig snabbare. Råvaran i ESSENTIAL är svenskodlad, spårbar raps. Rapsoljan har sedan genomgått en vetenskapligt framtagen process som motsvarar naturlig spjälkning. Resultatet är en koncentrerad källa av energi i vattenlöslig pulverform. Slutprodukten möjliggör för hästen att omedelbart och fullt ut tillgodogöra sig den energi som ursprungligen finns i oljan. Energin blir mer tillgänglig i hästens ämnesomsättning när den är i vattenlöslig form då hästen lätt kan smälta produkten, vilket i sin tur medför minimal påverkan på dess känsliga matsmältningssystem och tarmfunktioner. Detta medför även en minskad belastning på lever och njurar.

Naturligt, ekologiskt hampaprotein för att: Hampaprotein är ett växtbaserat proteintillskott som framställs av frön från den berömda hampaplantan. Hampaväxten erbjuder mycket hälsosamma och användbara produkter. Hampaprotein är ett av de naturligaste proteintillskott som finns. Hampafrön innehåller alla aminosyror inklusive de nio essentiella aminosyrorna som behövs från kosten och kan därför ses som en källa till fullvärdigt protein. Från dessa näringsrika frön får hampaproteinet även rikligt med kostfibrer, mineraler och nyttiga omega-3-fetter. Dessa fetter behövs bl.a. för att reparera celler, reglera blodtryck och säkerställa att immunförsvaret fungerar normalt. Källa till järn: Järn behövs för att blodets upptagning och transport av syre ska fungera normalt. Källa till zink: Zink är ett livsnödvändigt mineral som behövs för att omsättningen av proteiner, kolhydrater, fetter och vitaminer ska fungera normalt. Det påverkar även immunförsvarets funktion.

Rödbeta för att: Rödbeta är rik på nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid. Studier visar att molekylen vidgar och får blodkärl att slappna av, vilket i sin tur bidrar till ett mer syrerikt blod. Rödbetan innehåller mycket alkaloider och folsyra som tillsammans bidrar till att sänka kroppens homocysteinnivå. Forskning visar att en hög homosysteinnivå ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är ingen slump att så många idrottare dricker rödbetsjuice när de vill prestera på topp – den höga nitrathalten är nämligen inte bara bra för blodtrycket.

Bättre cirkulation, lägre blodtryck, förbättrad prestationsförmåga, ämnesomsättning och muskelfunktion har hästen alltså att tjäna på att äta betor. Med en ökad syretillförsel blir även musklerna mer uthålliga och den kan prestera både bättre och längre. Även om hästen i övrigt äter hälsosamt finns det ändå en del gifter och slaggprodukter som måste rensas ut och det är levern som gör det tyngsta arbetet. En daglig dos rödbetor kan dock underlätta. Studier visar att betain, en aminosyra som finns i rödbetor, kan förebygga och minska risken att drabbas av en sjuk lever. Rödbetor är fullproppade med antioxidanter som bland annat ger skydd mot hjärtsjukdomar och övervikt. Ny forskning pekar till och med mot att rotfruktens färgämne, betacyanin, kan ge skydd mot cancerframkallande ämnen.

Mynta för att:  Mynta är den perfekta växten att ha till hands eftersom den har många läkande egenskaper. Mynta har goda egenskaper och hjälpande effekt, som främjar matsmältningssystemet vid tillstånd såsom gas-/matsmältningsbesvär, kolik, diarré, matförgiftning och gallbesvär. Mynta lindrar magproblem bl.a. genom att få musklerna i mag-/tarmkanalen att slappna av.

Dosering:

Rekommenderad giva till ponny: 50-200 g.

Rekommenderad giva till häst: 100-400 g.

 

Maximal daglig giva: 0,75 g / kg kroppsvikt / dygn

Exempel: max. 300 g per dag till en häst som väger 400 kg

 

Hästar med lägre behov tilldelas mindre giva.

 

ESSENTIAL Muscle & Mobility tilldelas med fördel tillsammans med annat foder.

 

ESSENTIAL Muscle & Mobility är inte ett läkemedel.

Veterinär bör alltid kontaktas om du är osäker på hästens hälsa.

 

Fodertyp: Tillskottsfoder

Förpackningar: 8kg och 25kg

 

Sammansättning:

ESSENTIAL

Ekologiskt Hampaprotein

Rödbeta

Mynta

 

Hållbarhet:

18 månader efter tillverkningsdatum.

Förvaras torrt och ej i direkt solljus.

 

Innehåll:

Vegetabiliskt fett (Kompeet®) 44 %

Naturligt protein 44 %

Svarta vinbär 6 %

Nucleotider 0,5 %

Mynta 0,5 %

Råprotein 131,56g sm rp/kg

Energi 16,28 MJ/kg