Värmekamera
Icesocks Icesocks - fungerar utmärkt även på knä och has
Equi-N-ice kylbandage Equi-N-ice kylbandage - för effektiv kyla

Equi-N-ice är ett helt nytt unikt kylsystem för hästen. Glöm all kyllera, isbandage som skall förvaras i frysen eller spolandet av hästens ben!
Glöm den värkande kylan som kommer av isbandage! Equi-N-ice drar ut värmen ur det skadade området istället för att kyla ned. Kylan ger ingen smärta och är inte obehaglig men sänker temperaturen på det behandlade området med 10-15 grader.

Bandaget kan tvättas vid behov och därefter är det bara att tillsätta mer vätska i den återförslutningsbara påsen sen är bandaget klart att användas igen.

Equi-N-ice lindrar effektivt smärta, reducerar svullnader och kan användas på hästen för att förebygga skador efter hårt arbete. Kan användas vid slag, stukningar, blåmärken eller rent allmänt för att hålla din häst sval.

Jag heter Malin Lundström Skarfors jobbar som hästfysioterapeut och driver Sala EquiCenter.

I mitt arbete som terapeut kan jag aldrig tala för mycket om vikten av att ha kylning av hästens ben i åtanke i sin dagliga verksamhet som ryttare/kusk/tränare/rehab.

Både när det gäller preventivt och efter ansträngningar.

I det preventiva syftet för att minimera och förebygga uppkomsten av svullnader och skador – för att låta blodkärlen dra ihop sig. Även om hästen inte gått väldigt hårt.

Efter arbete - om hästen har slagit på sig, stukat sig eller gjort hårda ansträngningar under träning eller tävling.

Jag har använt mig av åtskilliga produkter under årens lopp.

Vatten – absolut det bästa är kallvatten. OM – men bara OM – det tillåts rinna över hästens ben så att det aldrig tillåts ligga still på kroppen – då det värms upp direkt av kroppsvärmen. Skall man använda sig av vatten som kylning – så skall det vara rinnande och minst en timmes kylning. Vilka har tillgång till både rinnande vatten, tid, samt anordning så att det hela tiden rinner och ej står still på ben i ridhus, på tävlingar, i transporten och hemma efter träning i stallet?

Isgelé – som efter en stund på hästens ben värms upp av kroppsvärmen och blir varm – vilket resulterar i att vi är tillbaka på ruta ett där vi var innan kylningen – där produkten nu värmer och öppnar upp kärlen istället för att stänga dem.

Kyllera – visst, kyler en stund, men även den värms upp av hästens kroppsvärme – och vi tillåter kärlen att vidga sig igen när leran antagit kroppsvärmen. Lera är ett tätt material absolut inte låter kroppsvärmen tränga igenom. Dessutom har jag vid många, många tillfällen sett sår på benen efter användning av kylleran.

Jag har sedan en bra tid tillbaka använt mig av produkterna från Equi-n-ice.

Kan säga att jag är jättenöjd med resultatet.

Här är en produkt som fungerar. De porösa lindorna låter hästens egen kroppsvärme följa med den avdunstande vätskan ut genom lindan. På så vis avges/dras kroppsvärmen ut medans vätskan går ner på djupet och gör sig kylande jobb. Använder också mycket strumporna för has och knän.

 

De sitter där de ska och hästen kan fortfarande röra sig jämfört med om du försöker linda dessa ställen.

Jag har alltid produkterna till hands – oavsett om jag är i stallet, ridbanan, ridhuset eller ute på tävlingar. Vilket innebär att jag alltid direkt kan kyla hästens ben utan att behöva vänta tills jag har tillgång till rinnande vatten när jag kommer hem. Då det är försent att kyla!!

Kan starkt rekommendera produkterna för er som i ert dagliga arbete med hästar – har ett preventivt och efterarbete-tänk – för hela och hållbara hästar.

 

Mvh

Malin Lundström Skarfors

Sala EquiCenter  

Tillagd i varukorgen