kyleffekt ben physicool - kyleffekt

Rekommenderade produkter

Physicool Combination Pack

A-bandage + 150 ml coolant

Physicool Bandage A

Unikt kylbandage för t.ex. fot, knä, hand och armbåge

physicool är en sportskadebehandling och viktig som första hjälpen. Används av sportentusiaster, idrottare, terapeuter och coacher.  physicool används för att behandla akuta skador eller regelbundet användande i träning för snabbare återhämtning. physicool har blivit en viktig och pålitlig rehabiliterings hjälp som gör det möjligt för idrottare och sportentusiaster att återhämta sig snabbare, träna hårdare och nå topprestationer.

Vi använder kylbandage för att underlätta återhämtningen. Physicool minskar kraftigt svullnad, inflammation och smärta samtidigt som det hjälper till att påskynda återhämtningen - får spelarna tillbaka på fötterna snabbare.

Dan Martin, chef för Medical Services, Bristol Rugby Club.

Sportskador - behandling

Kylterapi användas inom behandlingen av sportskador för att minska vävnadstemperaturen, blodflödet, smärta och metabolism i det drabbade området. Det är en väl underbyggd behandling särskilt för mjukdelsskador såsom stukningar och sträckningar.

När en skada uppstår kan den leda till inflammation och smärta. Ödem (svullnad) uppstår på grund av en ökning av lokalt blodflöde till det skadade området. Användning av physicool bandage minskar vävnadstemperaturen runt det skadade området vilket resulterar i sammandragning av de lokala blodkärlen; vilket minskar blodflödet och svullnaden och behandlar det skadade området. Att minska svullnaden tidigt kommer att minska smärtan eftersom nervändarna vid skadestället inte blir lika komprimerade. Dessto snabbare physicool används för att behandla en sport skada, desto större nytta och snabbare rehabilitering.

Sportskador - rehabilitering

Kylbehandling används för att minska återhämtningstiden som en del av ett sportrehabiliteringsprogram. physicool används framgångsrikt efter lopp / match för att svalka och komprimera utsatta muskler. Detta erbjuder muskelåterhämtningsfördelarna med ett isbad men utan isvatten och kylande smärta. Physicool används för att påskynda återhämtningen, minska muskelvärk och lindra ömhet; ökar successiva prestandan.

Trots att kylterapi är effektiv med få komplikationer eller biverkningar bör långvarig tillämpning av is baserade läkemedel (is, icepacks, icewraps) undvikas eftersom detta kan leda till allvarliga biverkningar såsom köldskador och nervskador (Swensen, 1996 ). Det finns bevis för att även tillämpling av is insvept i en handduk kan leda till förfrysning (Graham, 2000). physicool ger ett mycket säkrare alternativ till kylning än med is-baserade produkter.

Vad säger användare om physicool:

"I prefer physicool better over ice, because the cooling sensation is way better than ice, and its easier to work with and easier to apply to all the different areas where you get musculoskeletal injuries.

I really like the physicool products and so does the players! We use physicool at all subacute conditions such as swellings and sprains for example.

It gives our players a faster recovery."

Niklas Ohlsson, Osteopat Malmö Redhawks

Rekommenderade produkter

Tubicool M

Unik återanvändbar kylstrumpa som är enkel att trä på!

Tubicool L

Unik återanvändbar kylstrumpa som är enkel att trä på!

Tillagd i varukorgen